کشمش پلویی جزو یکی از میوه های خشکبار به حساب می آید که بسیار خوشمزه می باشد و همینطور فواید درمانی هم دارد که در این مقاله از زرخواه قصد داریم به معرفی کشمش پلویی بپردازیم. پیشنهاد می کنیم که با ما همراه شوید.
کشمش پلویی
کشمش پلویی یکی از انواع کشمش ها می باشد که در سراسر ایران از آن استفاده می شود و همینطور دارای متقاضیان زیادی است. این نوع کشمش در رنگ های متفاوت و به روش های متنوعی تولید و عرضه می شود. این محصول همانگونه از اسم آن مشخص است، در غذاهای زیادی از مردم مخصوصا در پلو از آن استفاده می شود. این کشمش یادآور خاطرات دوران مدرسه، سوغاتی های شهرهای مذهبی مانند مشهد و قم می باشد. البته علاوه بر کشمش پلویی، کشمش های دیگه ام به خوبی توانسته اند بخشی قابل توجهی از سفره مردم کشورمان را برای خودشان کنند. کشمش سومین محصول غیر نفتی ایران است که در بخش صادرات رتبه دوم را برای خود کرده است.
روش تهیه کشمش پلویی
کشمش یکی از میوه هایی است که در دسته خشکبار قرار دارد و همینطور جزو تنقلات سودمند هم به حساب می آید که در تمام سال از آن می توان استفاده کرد. کشمش پلویی بسیار خوشمزه است و جزو غذاهایی بی نظیری می باشد که برای رژیم غذایی کودکان هم می توان از آن استفاده کرد و به صورت زیر تهیه می شود:
در ابتدا باید انگورهای که چیده اید را بدون هیچ مواد افزودنی در تابش مستقیم آفتاب باید قرار دهید تا در زیر تابش آفتاب به خوبی خشک شوند و آب خود را بصورت کامل از دست بدهند. اگر انگوری که بدست آوردید دارای رنگ قهوه ای باشد، کشمش پلویی می باشد. جالب است بدانید که میزان 16 درصد از رطوبت انگورهای اولیه، در محصول نهایی یعنی کشمش باقی خواهد ماند. کشمش ها در مرحله آخر به دسته درجه یک، دستچین و سرکه ای تقسیم می شوند.
فرق کشمش پلویی با سایر کشمش ها
شاید این سوال برایتان به وجود بیاید که چرا به کشمش قهوه ای، کشمش پلویی گفته می شود؟ زمانی که انگور خشک می شود و به کشمش تبدیل می شود به رنگ های مختلفی مانند سیاه، طلایی، سبز و قرمز با استفاده از افزودنی های مختلف بدست می آید و از آن ها استفاده می شود. کشمش های قهوه ای در پلو مورد استفاده قرار می گیرند و در اصطلاح به آن ها کشمش پلویی گفته می شود. سایر کشمش ها با رنگ های متفاوت در انواع کیک ها، کوکی ها، پودینگ ها و دسرها به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرند.
شرکت زرخواه همواره در تلاش است تا محصولی مرغوب و سالم را به دست مصرف کنندگان برساند و به همین خاطر کشمش تولیدی زرخواه از بهترین انگورها تهیه می شود.
خواص کشمش پلویی
کشمش یک میان وعده خوب به حساب می آید که دارای آهن، پتاسیم، کلسیم، ویتامین B و ویتامین D است و بخاطر آنتی اکسیدانی که در آن وجود دارد از تخریب سلول ها به خوبی پیشگیری می کند.
کشمش حاوی قند فروکتوز می باشد که به مروز زمان می تواند انرژی را به بدن انتقال دهد.
کاهش استرس
پیشگیری از سرطان
رفع خستگی و تقویت اعصاب
پیشگیری از پوکی استخوان
تصفیه خون
پیشگیری و درمان کم خونی
تقویت معده
تقویت حافظه و افزایش وزن
میزان آهنی که در کشمش وجود دارد، بسیار فراوان می باشد و افرادی که به کم خونی مبتلا هستند با مصرف آن، می توانند بیماری خود را بهبود بخشند.3
کشمش پلویی قرمز چه ارزش غذایی دارد:
100 گرم کشمش پلویی قرمز از نظر ارزش غذایی به صورت زیر تقسیم بندی می شود:
پتاسیم: 749 میلیگرم
سدیم: 11 میلیگرم
کالری: 299
چربی: 5/0 گرم
کربوهیدرات: 79 گرم
پروتئین: 1/3 گرم
کلسیم: 05/0 درصد مصرف روزانه
ویتامین C: 3 درصد مصرف روزانه
ویتامین B6: 10 درصد مصرف روزانه
آهن: 10 درصد مصرف روزانه
منیزیم: 8 درصد مصرف روزانه