تمام آنچه که باید در خصوص زعفران بدانید

تمام آنچه که باید در خصوص زعفران بدانید

تمام آنچه که باید در خصوص زعفران بدانید

امروزه زعفران به عنوان یک گیاه همه کاره به حساب می آید که در سراسر دنیا از آن استفاده می شود. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را در مورد خواص و انواع آن در اختیار بگذاریم. پس توصیه می کنیم این مقاله را تا آخر مطالعه کنید.

برای اینکه زعفران و خواص آن را بهتر بشناسید، ابتدا باید ظاهر آن را بررسی کنید. با یک نگاه سطحی می توان تشخیص داد که کلاله های قرمز رنگ گل زعفران در میان گلبرگ های بنفش آن قرار دارد که اگر دست تان به آن برخورد کند عطر آن تا چند روز باقی خواهد ماند.

زعفران چیست و چگونه رشد می کند؟

زعفران جزو گیاهانی می باشد که توسط پیازچه خود رشد می کند. پیاز این گیاه یک پوشال به رنگ قهوه ای دارد که از آن محافظت می کند. بعد از اینکه پیاز این گیاه کاشته می شود، رشد خود را آغاز می کند و یک ساقه (تیج) تشکیل می شود که در انتهای آن یک غنچه وجود دارد. بعد از گلدهی، شما با یک گل بنفش با 6 گلبرگ زیبا رو به رو خواهید شد که از 3 کلاله قرمز رنگ محافظت می کنند. این سه کلاله قرمز همان ماده خوش طعم می باشد که با زحمت های زیادی بدست می آید.

زعفران از چه ترکیباتی تشکیل شده است؟

زعفران دارای ترکیباتی می باشد که این گیاه ارزشمند را از سایر گیاه ها متمایز می کند. کیفیت زعفران توسط این ترکیبات در آزمایشگاه و لابراتورها مورد بررسی قرار می گیرد که هر چقدر درصد این ترکیبات بیشتر باشد زعفران با کیفیت بیشتر و در نتیجه تاثیر زیادی روی خواص آن می گذارد.

زعفران

این ترکیبات شامل:

کروسین عامل قدرت رنگ
پیکروسین عامل قدرت طعم
سافرانال عامل قدرت عطر و بو

انواع زعفران اصل

زعفران برخلاف سایر ادویه ها، دارای انواع مختلفی می باشد که در هر نوع آن، رشته های زعفران شبیه یکدیگر نمی باشند و این تفاوت به نوع برداشت، جداسازی (پر کردن) گل زعفران، آب و هوای منطقه و در نهایت کیفیت آن بستگی دارد.

انواع زعفران بر اساس کیفیت به صورت زیر است:

زعفران سوپر نگین: در زعفران سوپر نگین درصد سافرانال و کروسین در بالاترین مقدار ممکن قرار دارند و رنگدهی و عطر بسیار بالایی نسبت به سایر انواع زعفران دارند.
زعفران شبه نگین: رندگدهی این نوع زعفران از سایر انواع آن بیشتر است ولی به زعفران سوپر نگین نمی رسد.
زعفران نگین: در این نوع زعفران، فرخوردگی و خمیدگی رشته های زعفران وجود ندارد و سرشاخه ها بصورت جدا از هم و تماما قرمز می باشند.
زعفران سرگل: در این نوع هیچ خبری از زردی و سفیدی زعفران (ریشه) وجود ندارد اما پراستفاده ترین نوع زعفران می باشد.
زعفران پوشال: زعفران پوشال، زعفرانی می باشد که دارای کلاله هایی به رنگ قرمز، همراه با مقداری خامه (ریشه) است.
زعفران دسته: این نوع زعفران، کلاله های زعفران در کنار هم چیده و خشک می شوند.
ریشه زعفران: به قسمت سفید رنگ زعفران که در آخر کلاله زعفران قرار دارد، ریشه زعفران گفته می شود.
سایر فرآورده های زعفران نیز شامل گلبرک و زردی می باشند.

زعفران

خواص زعفران

درمان فشار خون و قند خون
بهبود عوارض قاعدگی
کنترل و پیشگیری از دیابت
درمان نقرس
تقویت قوای جنسی آقایان
رفع سردی معده و شکم درد
رفع اختلال خواب
رفع اختلال ادراری
رفع اختلالات حافظه
سم زدایی بدن
درمان ام اس
درمان ناباروری
بهبود متابولیسم بدن

نحوه مصرف زعفران و محدودیت های آن

علاوه بر تمامی فوایدی که از زعفران گفتیم، باید اطلاعاتی هم در مورد محدودیت مصرف آن بدانید تا بصورت افراطی از آن استفاده نکنید.
در مصرف زعفران نباید افراط کنید چون باعث مسمومیت و حتی مرگ می شود.
استفاده زیاد از زعفران باعث افزایش گرمی بدن می شود و بعضی از غدد داخلی بدن مانند کبد را درگیر می کنند.
مصرف این ماده برای زنان باردار با شرایط خاص توصیه می شود.
مصرف این گیاه موجب سقط جنین در ماه های ابتدایی بارداری می شود.

امیدواریم که این مقاله برایتان کاربردی بوده باشه و اطلاعات مفیدی را برای شما به ارمغان آورده باشد.

ارسال نظر

;